OmCusami afacere locala
OmCusami afacere locala

Importanța YouTube în creșterea unei afaceri

OmCusami afacere locala

Cu siguranță ai auzit de YouTube și sunt la fel de convins ca ai și văzut reclame pe el, unele mai interesante, altele mai enervante. Haide să vedem cum ne poate ajuta YouTube-ul în creșterea afacerii:

  1. YouTube-ul ne ajută să ajungem la mult mai multă lume decât ne putem imagina. Este cunoscut ca al doilea cel mai folosit motor de căutare după Google. Asta înseamă că lumea caută informații ca pe Google cum ar fi “how to…” , ” the best…”, “the difference between…” etc…Pe lângă lucrurile acestea YouTube-ul ajunge la mai mulți oameni între vârsta de 18 și 49 de ani decât orice broadcast sau cablu TV din lumea aceasta.
  2. Targetarea se poate face după audiență,  după canale sau video-uri ceea ce înseamă că audiența ta poate fi super nișată din start și face mult mai rapidă atingerea publicului țintă. Când spun că putem merge foarte targetat mă refer că spre exemplu dacă ne interesează pasionații de mașini putem merge și mai adânc de atâta și să identificăm direct pasionații de BMW sau orice altă marcă iar la fel se poate face și cu multe alte categorii de oameni.
  3. Un studiu făcut de cei de la Entrepenour arată că vânzările prin influencer marketing pe parte de YouTube au un impact foarte mare asupra vânzărilor. YouTube a dezvăluit, bazat pe rapoarte că 66% din vânzările de beauty, 72% din vânzările de mașini și 62% din smartphone-ruile vândute au fost influențate de YouTube, ceea ce este enoooooorm.

Aici ți-am arăta câteva studii și cifre scoase de cei de la Youtube din Insights ca să înțelegi importanța videourilor și în general a reclamelor pe YouTube în drumul unei afaceri spre succes.

De ce am nevoie pentru YouTube ads?

În primul rând trebuie să îți dorești să faci lucruri care nu țin numai de tine pentru a-ți crește afacerea și să conștientizezi unde poate ajunge business-ul tău dacă ne folosim de instrumentele potrivite pentru el.

În primul rând trebuie să dispui de resursele necesare pentru a face video-uri. Nu-ți imagina că trebuie să fii super profi și să ai camere de zeci de mii de euro. Este suficient să îți folosești telefonul și eventual un trepied, să fii natural și să dai oamenilor ce caută.

Pentru a putea da drumul reclamelor este necesar contul de Google Ads pentru că YouTube-ul după cum probabil știi aparține de Google.

Cel mai bine putem controla publicul și împărții pe interese după ce ne vizitează site-ul. De aceea toate reclamele trebuie să ducă lumea pe site unde sunt disponibile toate serviciile, produsele și informațiile despre noi.

OmCuSami

Super! Mail-ul tău a fost înregistrat.

A fost o eroare în procesul de trimitere a mesajului.

OmCuSami will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.