OmCusami afacere locala
OmCusami afacere locala

Google ads pentru afaceri locale

  •       Efectiv toată lumea a auzit de Google. Minunea internetului, atotștiutorul, locul unde orice întrebare are un răspuns și orice problemă o rezolvare. Pe cât este de deștept pe atât este de greu de optimizat, tocmai din cauza aceasta este atât de folosit pentru că oferă informațiile de care au nevoie oamenii.
  •       Îți amintești oare când a fost ultima oară când ai căutat pe Google un lucru ce te interesa și te-ai dus mai mult de 3-4 site-uri în jos? Probabil că nu :)). Cum faci tu, așa fac majoritatea oamenilor grăbiți sau comozi. Cu toții abuzăm de primele link-uri ce ne apar după o căutare pe Google Search și cu siguranță găsim informația sau produsul ce ne interesează în primele site-uri. 
  •       Cum ar fi ca site-ul cu serviciile sau produsele tale să apară primul sau printre primele anunțuri când lumea caută produse sau servicii potrivite nișei tale? Tu să fii una din primele opțiuni ale clienților și să ieși în față oamenilor care folosesc în căutarea lor anumite cuvinte care știm sigur că se potrivesc afacerii tale. Știu, pare aproape ireal să poți atinge atât de nișat potențialii clienți exact când ei sunt pregătiți să cumpere.
OmCusami afacere locala

Google Search

Una din primele opțiuni pentru că este și cea mai benefică pentru anumite business-uri este Google Search. Locul unde orice utilizator de internet din România caută produsele sau serviciile potrivite nevoilor lui. În exemplul alăturat putem vedea cum dacă un potențial client caută spre exemplu display pentru iPhone 7 reclama noastră ii apare ca prima opțiune iar pe lângă acest lucru mai apar și două subcategorii ca Folii de sticlă și pagina de Contact dar și numărul de telefon, pe lângă informații despre produsele noastre. Prima reclamă tot timpul ocupă cel mai mult spațiu pe Google acaparând privirea clientului.

OmCusami afacere locala

Este productiv Google Search ads?

După cum se poate vedea în poza alăturată în funcție de cât de bine sunt optimizate reclamele, numărul potențialilor clienți care ne iau afacerea în considerare crește. În Google Search, copywriting-ul este cel mai important, dintr-un număr limitat de cuvinte trebuie să faci potențialul clinet să dea click pe anunțul tău. Am reușit să fac conversii și de 30% ceea ce înseamnă că 30% din oamenii ce au căutat cuvintele cheie licitate în campania respectivă au dat click pe anunțul realizat de mine. Mai departe dacă e magazin online sau business to business depinde de cât de bine este optimizat site-ul pentru a convinge clinetul că tu ești cea mai bună opțiune. Dar ca să convingi 30% din oameni ce caută un anumit produs să intre pe site-ul tău este mare lucru, nu? Tu cum convingi 30% din potanțialii tăi cliență să intre la tine pe site sau în magazin?

OmCusami afacere locala

Google display

Reclamele pe Google Display sunt acele benere ce apar pe toate site-urile. Ele apar în funcție de publicul tău țintă ce a fost setat la nivel de campanie. Google ne permite să filtrăm oamenii foarte granulat în funcție de comportamentul și interese lor ceea ce înseamna că reclama noastră va ajunge doar la oamenii interesați în ultimul timp de produse sau afaceri ca ale noastre pentru care au manifestat un anumit intreres în ultimele zile.

OmCusami afacere locala

Google Shopping ads

Sunt acele reclame ce apar dupa ce potențialul client caută un produs chiar înainte de a intra pe vreun site, sunt afișate în partea dreapta căutărilor sau deasupra acestora (vezi imaginea alăturată). Sunt foarte eficiente deoarece dacă totul este optimizat bine ieși în fața clientului care deja știe ce vrea și îi arăți produsul dorit de el cu nume, preț și poza de prezentare. Este ideal pentru un magazin online.

OmCusami afacere locala

Exercițiu de imaginație

Acum că ai văzut câte căi de a-ți crește vânzările și de a te afișa în mediul online sunt, te invit să faci un exercițiu de imaginație. Să presupunem că tu deții un service auto unde ai și vulcanizare și tractări auto. Dacă business-ul tău ar folosi Google Search ads toți oamenii care sunt cu nevoie mare că i-a lăsat mașina pe autostradă, că au făcut pană și se grăbesc să ajungă la amantă sau chiar oameni ce caută un service bun în orașul lor, la cine crezi că ar apela în momentul acela de stres, nerăbdare și grabă? Exact, la primul număr de telefon ce le apare pe Google iar acest lucru poate duce la înmulțirea clienților până când nu vei mai putea face față cererii. Indiferent de tipul de afacere pe care îl ai Google te poate ajuta să îți crești vânzările “peste noapte”. E timpul să lași preconcepțiile “merge și așa” și să investești în afacerea ta și implicit în tine dacă vrei să fii profesionist și să ai succes.

Întrebări frecvente

Indiferent de tipul de afacere pe care îl deții clienții tăi cu siguranță sunt prezenți și caută informații și produse similare cu ale tale pe Google. Dacă tu nu ieși în fața lor fii sigur că mulți dintre competitorii tăi o fac deja și din start au un plus față de tine.

Acest lucru depinde de tipul de afacere pe care îl ai, de bugetul alocat reclamelor și evident de obiectivele firmei tale. Cel mai indicat e să povestim un pic și vom afla care este cea mai potrivită cale de a-ți crește afacerea.

Evident cu toții am vrea să investim o sumă cât mai mică și să scoatem cât mai mult profit. Acest lucru depinde de afacerea ta, de concurența ce o ai în mediul online și de cuvintele cheie pentru care licităm. După ce îmi povestești un pic de afacerea ta există tool-urile necesare pentru a ne face o idee de cât ar costa.

Pentru a putea începe campaniile pe Google ads ai nevoie în primul rând de dorința ca business-ul tău să crească, de un site bine optimizat pentru tipul tău de business și de anumite tool-uri ce trebuie puse pe site pentru a putea măsura tot ce fac vizitatorii site-ului (conversii, lead-uri, click-uri, vizite pe pagini etc…).

Tot ce trebuie să faci e să mă suni la numărul de telefon de mai jos sau sa-mi lași un mesaj în chestionar și în cel mai scurt timp ne vom auzi să povestim de afacerea ta și cu siguranță vom găsi cele mai bune variante pentru a crește vânzările.

Prețul pentru Google Ads diferă în funcție de tipul afacerii tale, dacă ai magazin online sau dacă esti B2B. Pentru un B2B, spre exemplu, prețul realizării reclamelor pe Google este de 120 euro pe lună. În acești bani intră realizarea propriu zisă a reclamelor, realizarea profilului clientului ideal, targetarea oamenilor după interese, optimizarea reclamelor pentru conversii cât mai bune, copywriting-ul, graphic designe-ul în cazul reclamelor de Google Display, măsurarea reclamelor, instalarea tool-urilor necesare măsurării audienței site-ului tău, realizarea retargeting-ului, alegerea cuvintelor cheie cu preț cât mai scăzut în cazul Google Search și multe altele ce intra în acest capitol, dar ce le vom discuta ulterior.

Păreri ale oamenilor ce au folosit Google Ads
pentru afacerile lor locale

Colaborez cu Sami pe partea de Google Search Ads de mai bine de doi ani. Este incredibil cât am evoluat eu ca afacere și el ca marketer în acest timp. Să îți găsească lumea afacerea după ce caută o nevoie de a lor pe net mi se pare incredibil. După ce a fost totul optimizat, 30-40% din oameni ajung să dea click pe reclama noastră și să ne citească ofertele.
Albuț Denis
Propietar Service Telefoane
Mi se pare perfect pentru afaceri locale să ieși în fața oamenilor exact când ei au nevoie de un serviciu. Partea și mai bună e că plătești doar atunci când ei dau click pe anunțul tău. Cu un copywriting bun, Google Search efectiv rupe. Dacă ai încredere în afacerea ta aceasta este o investiție extraordinară!
Marius Matache
Antreprenor
Colaborarea cu Samir a fost și încă este pe cât de profesionistă pe atât de profitabilă pentru cabinetul meu. Oricine are probleme cu dinții și caută după cuvintele cheie alese de noi îmi vede site-ul unde am oferte foarte bune. Telefonul suna foarte des iar clienții revin fără ezitare. Cine nu crede să încerce și va vedea cât este de profitabil.
Monica
Dentist

Preț Pachet promovare Google Ads

Pachet Google Ads

149 euro / lună

Ce include pachetul?

La achiziționarea pachetului Google Ads beneficiezi și de promovare pe Instagram dacă business-ul tău o cere, fără niciun cost suplimentar!

Pentru a ajunge să avem rezultatele ce ni le dorim este necesar să urmăm o strategie de marketing bazata pe obiectivele noastre, dar și pe caile de promovare Google alese dupa analiza firmei tale. Acesta o realizez eu în funcție de afacerea ta, obiectivele noastre, publicul țintă și buget.

Ca orice afacere să arate profesionist are nevoie de un designer bun care să cunoască psihologia omului, sa fie inventiv, să știe să atragă atenția asupra reclamei iar în același timp să păstreze stilul firmei. Pe Google display imaginea conteaza cel mai mult pentru că ea face posibilul client să dea click și să ajungă unde ne dorim noi.

Ca o reclamă să fie completă avem nevoie de un text ce face omul să își imagineze cum îl poate ajuta produsul sau serviciul nostru. Totul este psihologic, aici ne ajută foarte mult profilul clientului ideal. În Google search folosim numa copywriting și trebuie să facem posibilul clinet să dea click pe reclama noastră doar in 90 de litere! Aici e arta de copywriting.

Reclamele propriu-zise se realizează din platforma Google Ads unde putem targeta oamenii ce știm că pot fi interesați de afacerea noastră. Putem retargeta oameni ce au interacționat cu afacerea noastră sau căuta oameni asemănători cu cei ce au cumpărat până acum de la noi, seta cuvinete cheie pentru care licităm și o mulțime de alte lucruri legate de ce ne dorim noi de la client.

Analizăm continuu ce se întâmplă cu reclamele ce le-am lansat. În funcție de anumiți parametrii ne dăm seama dacă reclama este eficientă, ce funcționează și ce nu și astfel le îmbunătățim pentru a ajunge la cele mai bune și ieftine rezultate. Vedem ce cuvinte cheie am folosit și care sunt cele mai benefice pentru noi, le actualizăm și scoatem ce nu are rezultate.

Pentru a face reclame pe Googleai nevoie de site, cont de Google Ads, Facebook Pixel instalat pe site-ul tău, cont Google Analytics și instalarea lui, măsurarea acțiunilor ce ne interesează din partea clienților pe site-ul tău se poate face cu Google Tag Manager. Site-ul trebuie să fie optimizat pentru obiectivele noastre de business, ce ne dorim să facă oamenii la noi pe site pentru a ajunge să convertească.

Prinde oferta!

Adaugă Pachetului Google Ads următoarele pachete:

Instagram Ads

Dacă achiziționezi pachetul Google Ads beneficiezi și de pachetul Instagram Ads GRATIS!

Google Ads

Dacă achiziționezi pachetul Google Ads beneficiezi și de pachetul Facebook Ads la doar 50 euro/lună!

Comandă vânzări pentru afacerea ta

* plata nu se face online, eu te voi contacta și vom vorbi mai multe despre afacerea ta, despre ce îți pot oferi eu raportat la business-ul tău precum și multe alte lucruri despre online.

Mai ai vreo întrebare?

OmCuSami

Super! Mail-ul tău a fost înregistrat.

A fost o eroare în procesul de trimitere a mesajului.

OmCuSami will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.