OmCusami afacere locala
OmCusami afacere locala

Ce e Google My Business și cum ajută afacerile locale

OmCusami afacere locala

Google My Business este o platformă făcută de cei de la Google special pentru a sprijini afacerile locale. Din această aplicație ne putem gestiona afacerea la nivel de Google Maps unde putem avea foarte multe informații cum ar fi număr de telefon, locația afacerii, site-ul, rating, review-uri, poza cu business-ul nostru iar toate acestea ajută potențialii clineți în a lua o decizie când își aleg locul unde să ia cina, repare mașina, tundă cățelul, unde să țină botezul și așa mai departe. Este o aplicație ce ne poate aduce mii de oameni în plus pe an datorită clarității cu care Google ne ajută să ne expunem. Evident nimic nu este așa ușor. Pentru a avea un profil de Google My Business foarte bine optimizat pentru a aparărea printre primele căutări pe Google Maps este necesar să se creeze contul într-un anume fel, să se întrețină iar toate aceste lucruri trebuie făcute ținând cont de algoritmii de calcul al Google-ului în funcție de care urca afacerea în rank sau o scade.

Haide să vedem concret ce înseamă un profil bine optimizat pe Google My Business și cum ne poate ajuta afacerea

Acum că ai aflat cum poate Google My Business să îți aducă mii de clienți anual fără a investi ca în reclame ține doar de tine dacă vrei ca afacerea ta să fie mult mai cunoscută, să fie văzuta de zeci de mii de oameni pe lună care în viitor se pot transforma în clienți. Nu este un tool foarte cunoscut și este posibil ca cei ce îți fac concurență să rămână în urmă. Lasă-mi un mesaj mai jos și haide să facem treabă și să aducem afacerea ta ca primă opțiune potențialilor clienți.

Cum ar fi să fii prima opțiune pe plan local?

Indiferent de business-ul pe care îl deții dacă ai o afacere locală ce oferă servicii sau produse într-o locație din orașul tău Google My Business este aur curat. Oricine caută cuvinte cheie potrivite afacerii tale să te găsească pe tine ca primă opțiune, să fii la un click distanță de mii de oameni zilnic. Imaginează-ți ce poate face acest lucru cu turiștii care caută o pizzerie bună, o cafenea, o cofetărie sau orice serviciu. Aceștia cu siguranță vor folosi Google Search iar tu să apari cu recenzii bune în primii din listă și să fii și aproape de ei știm amandoi unde vor veni și care va fi prima opțiune pentru ei. Asta poate însemna sute de clienți noi care aduc alți zeci de clienți care la rândul lor aduc alții și pot continua mult și bine așa. Ține de tine să realizezi importanța acestei oportunități pentru afacerea ta!

Întrebări frecvente

Dacă vrei să ai rezultatele pe care le-am prezentat eu în video-ul de mai sus este nevoie de site. Optimizarea se face în mare pare pe site. Însă nu este obligatoriu. Putem încerca să facem treabă bună și fără site, acest lucru ține foarte mult de concurență și de business-ul tău.

Pentru a optimiza un cont de Google My Business trebuie să dăm încredere Google-ului că suntem serioși, că lumea ne vizitează, că avem produsele pentru ale căror cuvinte cheie optimizăm și că satisfacem nevoia oamenilor după ce ne găsesc (recenzii, lumea interacționează cu locația noastră de pe Google etc). Acest lucru poate ține de la 2-3 săptămâni până la 6-7 săptămâni în funcție de concurență, de site-ul tău, de afacere

Pentru a ridica afacerea ta in rank-ul Google, pentru a te face vizibil pentru mii de persoane depinde foarte mult de tipul de afacere pe care îl ai, de concurența ta și de ce dispui tu. Prețul începe de la 100 euro pentru prima parte de optimizare iar menținerea în top este de 50 euro pe lună, acesta este un preț orientativ, după ce povestim mai multe îți pot spune exact în funcție de cât e de lucru la proiectul tău.

Indiferent de domeniul tău atâta timp cât ai o afacere locală este o mână cerească. De la frizerii la cabinete stomatologice, florării, pizzerii, restaurante sau chiar și service-uri auto toate sunt căutate de clienți pe Google și sunt alese în funcție de locație și recenzii.

Haide să te facem cunoscut pe plan local!

OmCuSami

Super! Mail-ul tău a fost înregistrat.

A fost o eroare în procesul de trimitere a mesajului.

OmCuSami will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.